Stephan Verveen

Toen ik in 1994 ging studeren ontdekte ik internet en de mogelijkheden van online samenwerken voor het eerst. De groei van een 'digitaal zenuwstelsel voor de aarde' was begonnen: een ongekende kans voor mensen wereldwijd om met elkaar in contact te komen en samen de wereld vorm te geven.

In het werkende leven dat hier op volgde dook ik vol overgave de eerste 'dot com' bubbel in met functies in (agile) software ontwikkeling, business development voor telecom infrastructuren en marketingcommunicatie via social media.

Door de groeiende impact van technologie op de wereld, ben ik mij steeds meer gaan interesseren voor de maatschappelijke impact van deze ontwikkelingen op thema’s zoals onderwijs, democratie, veiligheid en rechtvaardigheid.

Toen ik in 2009 terecht kwam in experimenten van het ministerie van economische zaken met interactieve beleidsontwikkeling, is er nieuw pad voor mij ontstaan. Ik begon met het organiseren van bijeenkomsten en filmde uitkomsten. Uit deze feedbackloops ontstonden allerlei vormen van zelforganisatie, de magie van genetwerkte ICT zorgde nu echt voor nieuwe verbinding tussen mensen.

Vanaf dit kantelpunt heb ik mij volledig gericht op professioneel toekomstverkennen, scenariodenken, digital storytelling, burger zelforganisatie en onderwijs.

Kijk bij netwerken als je wilt weten hoe ik dit in de praktijk breng.